Idrætshallen

Hallen er udstyret til håndbold, indendørs fodbold, gymnatik, basket og badminton.
Der er direkte adgang fra caféen, og der er god plads til tilskuere.

Aktivitet

Idrætshallen

billeder_til_gudenaacenterets_hjemmeside_billede10_aspit

I 70’erne blev der i Danmark bygget rigtig mange idrætshaller. Tørring var ingen undtagelse. Når der i idrætshallen ikke blevet dyrket idræt blev kulturen dyrket og her kommer vi ikke udenom at nævne banko. Der blev spillet banko på livet løs op gennem 70’erne og op til 90’erne.

Folkeskolen nød også godt af opførslen af idrætshallen, hvor man nu kunne komme i mere moderne faciliteter frem for de mindre gymnastiksale som kun kunne rumme spring over buk og simpel boldspil.

Denne udvikling er måske også skyld i at idræt i folkeskolen, er blevet til et fag man kan trække til eksamen. Folkeskolen sørger for en stor del af hal belægningen morgen, formiddag og tidlig eftermiddag. 

Hen mod eftermiddagen og i aftentimerne tager de lokale idrætsforeninger over på halgulvet. I Tørring er det de kendte idrætsforeninger, såsom Gymnastik (herunder også springgymnastik), håndbold, badminton, indendørs fodbold, som også arrangere turneringer, stævner og opvisninger. I Gudenåcenteret i Tørring bruger også triatlon og cirkeltræningshold idrætshallen flittigt. Hallen er også forberedt til basketball, hockey, volleyball mm.  

Op igennem 70’erne blev hallen som tidligere nævnt brugt til bankospil, kulturen har ændret sig lidt og nu bruges hallen i større grad til fest, koncerter og andre lidt “skæve” arrangementer, som ikke nødvendigvis har med idræt at gøre. I Gudenåcenteret er vi meget åbne over for det atypiske samarbejde, så har Du en sjov tanke eller ide til en aktivitet vi kunne samarbejde om, er Du velkommen til at kontakte os.

Idrætshallen har desuden i år 2022 gennemgået et gulv renoveringsarbejde. Det medførte nedslibning af det eksisterende trægulv, optegning af streger og lakering. Resultatet er blevet super flot og skal opleves! Gulvet er så godt som nyt.

Åben hal


Gudenåcenteret i Tørring er omfattet af en forsøgsordning som i år 2019 i Hedensted Kommune blev gennemført. Det betyder at Gudenåcenteret kan tilbyde lokalbefolkningen at benytte centrets idrætshal ganske gratis og uden at være medlem af en idrætsforening.

Dette er en indsats mod at gøre idrætshallerne i kommunen mere attraktive overfor dens borgere.

Stor tak til Hedensted Kommune for at udvikle denne model og støtte op om brugen af Gudenåcenterets idrætshal, som også andre idrætshaller i Hedensted Kommune.

For at vise vores taknemmelighed overfor tiltaget har vi i Gudenåcenteret udarbejdet et skriv omkring hvordan dette i praksis kunne se ud. Dette kan læses i nedenstående sektion.

Hvornår kan jeg bruge hallen?

Det kan du på de tidspunkter hvor idrætsforeninger, skole og andre aktører ikke benytter den. I hverdagene er idrætshallen de fleste dage booket fra morgen til aften, men i weekenderne er der gode muligheder for at låne idrætshallen. Vi her i Gudenåcenteret vil derfor gerne invitere jer ind i vores idrætshal.

OBS. Åben Hal vil være en mulighed indtil det nye år. Åben Hal kan blive berørt af de kommunale budgetter. 

Hvordan låner jeg hallen? 

Hvis du gerne vil låne hallen, skal du ringe til Lars eller Emil og spørge om Du/I må benytter hallen.

Hvad koster det?

Det er ganske gratis at låne idrætshallen.

Hvad kan jeg lave i idrætshallen?

Du kan bruge hallen til en masse idrætsaktiviteter. Du må benytte de redskaber, som ikke er aflåst. Derudover kan du spille fodbold, håndbold, basketbold, badminton eller noget helt femte. Du skal selv medbringe det udstyr (bolde, ketsjer, fjerbolde), som du skal bruge. Dit medbragte udstyr skal være rengjort. Når du er færdig med at være i hallen, skal du huske at stille redskaberne tilbage på den plads, hvor du tog dem.

Hvordan skal jeg opføre mig i idrætshallen?

Det er vigtigt at have det rigtige fodtøj på, især efter vi har fået renoveret gulvet – det er enten indendørssko, strømper eller bare tæer. Al aktivitet i idrætshallen foregår på eget ansvar.

Man kan ved en fejl komme til at ødelægge noget eller opdage, at noget er gået i stykker. Hvis det sker, skal du kontakte Lars eller Emil, som arbejder her i Gudenåcenteret.
Store dele af Gudenåcenteret er videoovervåget, herunder idrætshallen.

Med venlig hilsen
Gudenåcenteret

Kontakt

Gudenåcenteret
Kirkevej 10
7160 Tørring
Tlf. +45 3069 2405
info@gudenaacenteret.dk

Centerleder
Emil Langgaard
Tlf. +45 3069 2405
info@gudenaacenteret.dk

Drifts- og aktivitetsleder
Lars Juul
Tlf. +45 4416 2050
info@gudenaacenteret.dk