Musik & kultur

-Gudenåcenteret vil være et aktiv i at bringe musik og kultur til lokalområdet.

Kultur i Gudenåen

Musik og kultur skal opleves i Gudenåcenteret! Se vores aktuelle musik og kultur program nedenfor.
Listen vil løbende blive opdateret – husk at følg med!

 

Onsdag 28. september 2022 kl. 19.30 – Kristian Bisgaard – Fællessang

En hyggelig aften med fællessang, under ledelse af komponist, pianist og korleder Kristian Bisgaard.

Kristian er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har gennem de seneste 25 år bragt glæden ved musik og sang til hele Danmark. Sammen med tekstforfattere som Iben Krogsdal, Anette Prehn, Per Krøis Kjærsgaard og Simon Lægsgaard har han skrevet mere end hundrede sange til den danske sangskat.

Desuden spiller Kristian i folk-bandet BRAGR samt en række andre sammenhænge indenfor rytmisk musik, ligesom han samtidig er kirkemusiker i Barrit Kirke og Vrigsted Kirke.

I løbet af aftenen skal vi blandt andet lære nogle af Kristians Bisgaards egne sange at kende, og vi skal selvfølgelig også en tur omkring årstidens fine elskede sange og smukke eftertænksomme tekster. Efter pausen midtvejs vil deltagerne desuden få rig lejlighed til at ønske deres helt egne yndlings-sange fra højskolesangbogen.

Billetter købes hos Din Boghandler Tørring eller hos Gudenåcenteret på tlf. 3069 2405. Billetpris kr. 75,00 (kaffe og kage er inkluderet i prisen). 

 

Fredag 7. oktober 2022 kl. 16.30 – Teater Jævn – Teaterforestillingen ”Ludvigs Maskerade

En musikalsk teaterforestilling for de 5 til 8-årige og deres familier, om dramatikeren Ludvig Holberg og etableringen af Danmarks første teater.

Hjemme hos Ludvig bliver der skrevet teaterstykker, MANGE teaterstykker, for Ludvig har startet et teater med nogle venner, og der er brug for nye sjove forestillinger, som kan trække folk til.

Ved skrivepulten bakser Ludvig med sit næste teaterstykke, som han vil kalde Maskerade. Det skal være et sjovt stykke, synes Ludvig, og der skal både være nogen der bliver forelskede, noget med nogle sure forældre, nogle frække tjenere og så noget med at klæde sig ud og lege at man er en helt anden …

Hurtigt tvinges Ludvig væk fra skrivepulten og ud på gulvet, for hans mange ideer kræver at blive prøvet af. Stuen forvandles i et snuptag til en scene, Ludvig udstyrer møblerne med kostumer, navne og replikker, og slår dørene op til et hæsblæsende maskebal, som publikum sent vil glemme.

Ludvigs Maskerade fortæller den spændende og dramatiske historie om etableringen af det første danske teater, Lille Grønnegade teatret, og Ludvigs Maskerade er skabt af Teater Jævn i forbindelse med den landsdækkende fejring Dansk Teater 300 år.

Billetter købes via dette link: Køb billet her!

 

Fredag 11. november 2022 kl. 20.00 – Sunday Morning Sessions Live med Bound by Law – koncert

Bound by Law har over de sidste 10 år etableret sig som et af de mest succesfulde countrybands i Danmark. Deres musik har vundet internationale priser, og lyttes til over hele verden. Før de begyndte at lave deres egen musik, begyndte det hele dog med en kærlighed for den amerikanske outlaw countrymusik.

På denne aften vil Bound by Law helt ekstraordinært – og eksklusivt for Tørring – spille en koncert med de sange og kunstnere, der i sin tid inspirerede dem til at lave deres egen countrymusik. I løbet af foråret 2022 udgav Bound by Law deres egne fortolkninger af Johnny Cash, Kris Kristofferson, J.J Cale m.m. på Bound by Laws  Youtube-kanal, og det er med udspring i disse Youtube koncerter, at vi nu denne ene aften skal opleve Bound by Law i koncerten ”Sunday Morning Sessions Live”. Koncerten byder både på store hits som alle kender, og på bandets personlige favoritter. Bound by Law består af Mads Wilhjelm fra Vonge på sang og guitar, Jon Rahbek og Jess Rahbek fra Tørring på henholdsvis mundharmonika og guitar, samt manager Maria Moni.

Billetsalg annonceres senere.

 

Fredag 17. marts 2023 kl. 20.00 – Die Herren – koncert 

Mange i Tørring husker stadig den helt fantastiske kirkekoncert med Die Herren i Tørring Kirke for nogle år siden. Nu kommer Die Herren igen til Tørring, hvor de denne gang vil ”vælte” Gudenåhallen.

U2- coverbandet Die Herren har siden midt halvfemserne spillet masser af succesfulde koncerter i og uden for Danmark. Die Herren spiller udelukkende U2’s sange, og stilen er kendetegnende ved medrivende scene optrædener, og et stærkt visuelt og grafisk udtryk.
Med deres udgaver af U2´s uforglemmelige rock hits som f.eks. With or Without You, One og Sunday Bloody Sunday, vil ingen kunne fortænke nogen i at tro, at det var Bono selv, der stod på scenen.

Die Herren er som en magnet, med en magisk evne til at trække publikum med sig ind i deres intense performance og forrygende sceneshow.

Oplevelsen er således helt unik, også selv om man ikke er U2-fan.

Billetsalg annonceres senere.

 

Musik og kulturkonceptet i Gudenåcenteret?

I Gudenåcenteret tror vi på at sundhed og velvære har flere aspekter. Der er blandt andet kropslig sundhed, som kan opnås ved at dyrke sport og idræt, for at udvikle eller vedligeholde kroppens funktioner. Gudenåcenteret er kendt for at være et sted hvor sport og idræt bliver dyrket. Vi har faciliteterne og foreningerne i huset til at Du kan opnå en god fysisk.

Længe har Gudenåcenteret haft et ønske om også at kunne tilbyde mental sundhed, i form af musik og kultur. Vi vil i samarbejde med relevante lokale samarbejdspartnere igangsætte dette.

Fremadrettet ønsker og håber Vi at kunne tilbyde lokalbefolkningen alt fra musik, foredrag og skæve arrangementer, så der vil være noget som kunne fange netop din interesse.

Kontakt

Gudenåcenteret
Kirkevej 10
7160 Tørring
Tlf. +45 3069 2405
info@gudenaacenteret.dk

Centerleder
Emil Langgaard
Tlf. +45 3069 2405
info@gudenaacenteret.dk

Drifts- og aktivitetsleder
Lars Juul
Tlf. +45 4416 2050
info@gudenaacenteret.dk

Køkken
Kirstens Køkken
v/Kirsten Højgaard Olesen
Tlf. +45 22 36 5465
kirstenskoekken@mail.dk

www.kirstenskoekken.dk