Musik & kultur

-Gudenåcenteret vil være et aktiv i at bringe musik og kultur til lokalområdet.

Musik & Kultur i Gudenåcenteret

Musik og kultur skal opleves i Gudenåcenteret! Se vores aktuelle musik og kultur program nedenfor.
Listen bliver opdateret løbende- husk at følge med!

Fællessang – byd foråret velkommen!

Torsdag den 13. april kl. 19.30 inviterer Musik & Kultur i Gudenåcenteret i Tørring igen til fællessang. Også
denne gang i godt selskab med komponist, pianist og korleder Kristian Bisgaard.

Kristian Bisgaard er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har gennem de seneste 25 år bragt
glæden ved musik og sang til hele Danmark. Sammen med tekstforfattere som Iben Krogsdal, Anette Prehn,
Per Krøis Kjærsgaard og Simon Lægsgaard, har han skrevet mere end hundrede sange til den danske
sangskat.

Til arrangementet I Gudenåcenteret skal vi først og fremmest byde foråret velkommen med en perlerække
af de mange velkendte forårssange og glade tekster. Efter pausen midtvejs vil deltagerne desuden få rig
lejlighed til at ønske deres helt egne yndlings-sange fra højskolesangbogen.

Tilmelding kan ske til Din Boghandel i Tørring eller hos Gudenåcenteret. 
Billetprisen er 80 kr. inklusive kaffe og kage. 


Fredag 17. marts 2023 kl. 20.00 – Die Herren “U2 Big Bang” koncert

Mange i Tørring husker stadig den helt fantastiske kirkekoncert med Die Herren i Tørring Kirke for nogle år siden. Nu kommer Die Herren igen til Tørring, hvor de denne gang vil ”vælte” Gudenåhallen.

U2- coverbandet Die Herren har siden midt halvfemserne spillet masser af succesfulde koncerter i og uden for Danmark. Die Herren spiller udelukkende U2’s sange, og stilen er kendetegnende ved medrivende scene optrædener med et stærkt visuelt og grafisk udtryk. Med deres udgaver af U2´s uforglemmelige rock hits som f.eks. I Still Haven’t Found What I’m Looking For, With or Without You, One og Sunday Bloody Sunday, vil ingen kunne fortænke nogen i at tro, at det var Bono selv, der stod på scenen.

Die Herren skaber selve braget – eksplosionen i spændingsfeltet mellem orkester og publikum. Det gnistrer og brager, når de går på scenen, hvor de allerbedste U2-sange gennem 40 år er sat sammen til et koncertforløb, hvor publikum aldrig lades i stikken, men i stedet inkluderes og beriges med nærvær og nerve!

Oplevelsen er helt unik, også selv om man ikke er U2-fan.

Dørene åbnes kl. 17.30 og billetter kan købes på www.billetlugen.dk, hvor du også kan tilkøbe en let koncertplatte, som serveres fra kl. 18.00.

Arrangementet er velafviklet. Vi håber at kunne gentage succesen!

Torsdag 2. februar 2023 kl. 19.30 – Wellness aften for kvinder 

Denne aften er for kvinder som har lyst til velvære, pigesnak, meditativ afslapning,
fodbad, et glas rose’ og forkælelse.

Du får udleveret en badekåbe til låns

Med i prisen følger en lille goodiebag.

Vi har 25 pladser du kan tilmelde dig hos Din Boghandel Tørring eller i Gudenåcenteret.
Medbring badetøj og slippers.

Arrangementet er velafviklet. Vi håber at kunne gentage succesen!

 


Fredag 11. november 2022 kl. 20.00 – KONCERT “TILBAGE TIL RØDDERNE” Live med Bound by Law

Det er med stolthed, at Musik & Kultur i Gudenåcenteret, fredag den 11. november 2022 kl. 20.00, kan byde velkommen til en helt speciel koncert i Gudenåcenteret i Tørring. Nemlig med bandet Bound By Law, hvis medlemmer har rødder i Tørring og Vonge.

Bound by Law har over de sidste 10 år etableret sig som et af de mest succesfulde countrybands i Danmark. Deres musik har vundet internationale priser, og har i dag lyttere over hele verden.

Før de startede på at lave deres egen musik, begyndte det hele dog med en stor kærlighed til den amerikanske outlaw countrymusik. Og det er netop med baggrund heri, at Bound by Law nu helt ekstraordinært og eksklusivt i Tørring, vil spille en ”Tilbage til rødderne” koncert, med de sange og kunstnere der i sin tid inspirerede dem til at lave deres egen countrymusik.

I løbet af foråret 2022 udgav Bound by Law deres egne fortolkninger af Johnny Cash, Kris Kristofferson, J.J Cale m.m. på Bound by Laws Youtube-kanal, og under navnet ”Sunday Morning Sessions”. Det er med udspring i disse Youtube koncerter, at vi nu denne ene aften skal opleve Bound by Law i en slags ”Sunday Morning Sessions Live” eller ”Tilbage til rødderne” – koncert.

Koncerten vil byde på store hits som alle kender, men også på bandets helt personlige favoritter blandt de nævnte kunstnere.

Bound by Law består af Mads Wilhjelm fra Vonge på sang og guitar, Jon Rahbek og Jess Rahbek fra Tørring på henholdsvis mundharmonika og guitar, samt manager Maria Moni.

Arrangementet er velafviklet. Vi håber at kunne gentage succesen!

 

 

Onsdag 28. september 2022 kl. 19.30 – Kristian Bisgaard – Fællessang

En hyggelig aften med fællessang, under ledelse af komponist, pianist og korleder Kristian Bisgaard.

Kristian er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har gennem de seneste 25 år bragt glæden ved musik og sang til hele Danmark. Sammen med tekstforfattere som Iben Krogsdal, Anette Prehn, Per Krøis Kjærsgaard og Simon Lægsgaard har han skrevet mere end hundrede sange til den danske sangskat.

Desuden spiller Kristian i folk-bandet BRAGR samt en række andre sammenhænge indenfor rytmisk musik, ligesom han samtidig er kirkemusiker i Barrit Kirke og Vrigsted Kirke.

I løbet af aftenen skal vi blandt andet lære nogle af Kristians Bisgaards egne sange at kende, og vi skal selvfølgelig også en tur omkring årstidens fine elskede sange og smukke eftertænksomme tekster. Efter pausen midtvejs vil deltagerne desuden få rig lejlighed til at ønske deres helt egne yndlings-sange fra højskolesangbogen.

Arrangementet er velafviklet. Vi håber at kunne gentage succesen!

 

Fredag 7. oktober 2022 kl. 16.30 – Teater Jævn – Teaterforestillingen “Ludvigs Maskerade

En musikalsk teaterforestilling for de 5 til 8-årige og deres familier, om dramatikeren Ludvig Holberg og etableringen af Danmarks første teater.

Hjemme hos Ludvig bliver der skrevet teaterstykker, MANGE teaterstykker, for Ludvig har startet et teater med nogle venner, og der er brug for nye sjove forestillinger, som kan trække folk til.

Ved skrivepulten bakser Ludvig med sit næste teaterstykke, som han vil kalde Maskerade. Det skal være et sjovt stykke, synes Ludvig, og der skal både være nogen der bliver forelskede, noget med nogle sure forældre, nogle frække tjenere og så noget med at klæde sig ud og lege at man er en helt anden …

Hurtigt tvinges Ludvig væk fra skrivepulten og ud på gulvet, for hans mange ideer kræver at blive prøvet af. Stuen forvandles i et snuptag til en scene, Ludvig udstyrer møblerne med kostumer, navne og replikker, og slår dørene op til et hæsblæsende maskebal, som publikum sent vil glemme.

Ludvigs Maskerade fortæller den spændende og dramatiske historie om etableringen af det første danske teater, Lille Grønnegade teatret, og Ludvigs Maskerade er skabt af Teater Jævn i forbindelse med den landsdækkende fejring Dansk Teater 300 år.

Arrangementet er velafviklet. Vi håber at kunne gentage succesen!

 

 

Musik og kulturkonceptet i Gudenåcenteret?

I Gudenåcenteret tror vi på at sundhed og velvære har flere aspekter. Der er blandt andet kropslig sundhed, som kan opnås ved at dyrke sport og idræt, for at udvikle eller vedligeholde kroppens funktioner. Gudenåcenteret er kendt for at være et sted hvor sport og idræt bliver dyrket. Vi har faciliteterne og foreningerne i huset til at Du kan opnå en god fysisk.

Længe har Gudenåcenteret haft et ønske om også at kunne tilbyde mental sundhed, i form af musik og kultur. Vi vil i samarbejde med relevante lokale samarbejdspartnere igangsætte dette.

Fremadrettet ønsker og håber Vi at kunne tilbyde lokalbefolkningen alt fra musik, foredrag og skæve arrangementer, så der vil være noget som kunne fange netop din interesse.

Kontakt

Gudenåcenteret
Kirkevej 10
7160 Tørring
Tlf. +45 3069 2405
info@gudenaacenteret.dk

Centerleder
Emil Langgaard
Tlf. +45 3069 2405
info@gudenaacenteret.dk

Drifts- og aktivitetsleder
Lars Juul
Tlf. +45 4416 2050
info@gudenaacenteret.dk