Musik & kultur

-Gudenåcenteret vil være et aktiv i at bringe musik og kultur til lokalområdet.

Musik & Kultur i Gudenåcenteret

Musik og kultur skal opleves i Gudenåcenteret! Se vores aktuelle musik og kultur program nedenfor.
Listen bliver opdateret løbende- husk at følge med!

 

Irsk aften med Almost Irish

Fredag 8. marts 2024 kl. 20.00 – koncert

Nyder du at lytte til traditionel irsk og skotsk folkemusik, når den er bedst?
Så kommer du i rigtig godt musikalsk selskab, når de fire musikere i Almost Irish går på scenen i Gudenåhallen, og med deres unikke energi, spilleglæde og muntre fortællinger, trækker publikum ind i den irske og skotske folkemusik tradition.

Almost Irish er opstået ud af en helt særlig og unik musikalsk opvækst. Den har bandets 4 medlemmer nemlig gennemlevet i fællesskab, da de – som følge af at have samme mor og far – er brødre.

Soundtracket til drengenes barndom lød ud fra det fædrene ophavs pladespiller, hvor utallige irske, skotske og danske bands og folkesangere sang alle de sange, som i dag har vist sig at være trængt helt ind i sjælen på de fire musikalske brødre.

En efter en kom de 4 brødre i den lokale musikskole, og fik prøvet kræfter med forskellige instrumenter. I 2002 mødte de den Derry-fødte folkemusiker, Denis McLaughlin, som for alvor introducerede brødrene til en verden af irsk folkemusik, lærte dem at spille de velkendte sange fra barndommen, og såede kernen til Almost Irish.

Siden da har Almost Irish spillet landet tyndt, blandt andet med 2 flot anmeldte koncerter på Skagen Festival 2023. Og med små afstikkere til også Norge, Tyskland, Nordirland og Skotland, har de 4 brødre i Almost Irish i dag skabt sig et både anerkendt, velkendt og respekteret navn i folkemusikkens univers.

Sted: Gudenåhallen
Form: Siddekoncert
Billetpris: 175 kr.
Billetsalg: Din Boghandler Tørring / Gudenåcenteret · LS Fysioterapi & Træning / BILLETLUGEN
Varighed: 2 x 45 minutter
Øl, vin, vand, snacks mm. kan købes i baren før koncerten – i pausen – og efter koncerten.
Dørene åbnes kl. 19.00

Fællessang med Jacob Vestager Tybjerg

Tirsdag 23. april kl. 19.30 – fællessang

Kom foråret glad i møde med fællessang i Gudenåcenteret.

Denne gang i muntert musikalsk selskab med Jacob Vestager Tybjerg, der tager os med på en guidet rundtur i den nyeste udgave af højskolesangbogen.
Selv lægger Jacob ikke skjul på, at netop højskolesangbogen er den bog, der fylder absolut allermest i hans musikalske verden. En verden, der i dagligdagen udgår fra Uldum Højskole, hvor han har været lærer i mere end 20 år. Men også en verden, som rummer plads til at turnere rundt i landet med foredrag og sangaftner med Højskolesangbogen som omdrejningspunkt og ham selv bag klaveret.

– Musik og sang bliver man simpelthen bare glad af. For det er ualmindeligt svært at være sur, både når man selv synger og når man hører andre der synger, fastslår Jacob Vestager Tybjerg.

Så glæd dig til en aften, hvor vi både skal synge nogle af de sange vi alle kender og elsker, men også nogle af de nye. Bag en af de nyeste sange står Jacob Vestager Tybjerg og hans søster, Margrethe Vestager. Han som komponist og hun som tekstforfatter. Og den skal vi selvfølge også synge.

Sted: Gudenåcenteret.
Billetpris: 100 kr. inkl. kaffe og kringle i pausen.
Billetsalg: Din Boghandler Tørring / Gudenåcenteret · LS Fysioterapi & Træning / BILLETLUGEN
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause

 

Henrik Johannessen & The Roots

Fredag 8. november 2024 kl. 20 – koncert.

Henrik Johannessen & the Roots er en spirende country-trio, der er værd at holde øje med  – eller endnu bedre – opleve live i Gudenåcenteret.

Siden solokarrierens opstart i 2019 er det nemlig gået stærkt for fynske Henrik Johannessen, der i 2021 udgav det anmelderroste debutalbum ‘Farm Sessions’.
Efter sammenslutning med dygtige kontrabassist Peter Pelle og talentfulde strengemand Kevin Monie, er resultatet en stærk akustisk trio, der svinger fænomenalt og sender publikum direkte til Nashville.

Henrik Johannessen & The Roots gjorde sig særligt bemærket, da de vandt prisen ‘Instrumentalists of the year” ved den internationale festival ”Texas Sounds” i USA og desuden blev nomineret til Danish Music Awards 2022 ”Ud-Af-Det-Blå” pris’.

Kort sagt leverer Henrik Johannesen & The Roots multimusikalsk talent efter alle kunstens regler, hvor både guitar, kontrabas, banjo, mandolin, lapsteelguitar og en gammel læderkuffert ombygget til stortromme, bringes i spil under koncerten.

Billetpris: 150 kr.
Billetsalg: Din Boghandler Tørring / Gudenåcenteret · LS Fysioterapi & Træning / BILLETLUGEN
Varighed: 2 x 45 minutter
Form: Siddekoncert
Dørene åbnes kl. 19.00, hvorefter der kan købes øl, vin, vand og snacks i baren


Julekoncert og syng-sammen med Ronni Flyvbjerg Olesen og Anne-Marie Hassing

Tirsdag 10. december 2024 kl. 19.30 – julekoncert og fællessang.

Kom i den helt rette julestemning i Gudenåcenteret i Tørring, når sangerinde Anne-Marie Hassing og kapelmester Ronnie Flyvbjerg Olesen – begge kendt fra TV og Mariehaven – vil få Gudenåcenteret til at emme af juleglæde og smukke sange.

”Vi håber Alberts Sal i Gudenåcenteret igen vil blive fyldt til sidste sæde, som da vi første gang gæstede Gudenåcenteret i september 2023. Sammen med jer skal vi nemlig denne aften synge julen ind, med smukke, hyggelige og rørende sange og salmer, og det glæder vi os rigtig meget til”, lyder det fra Anne-Marie og Ronnie.

Udover fællessang og munter stemning, vil Anne-Marie Hassing og Ronnie Flyvbjerg Olesen i løbet af aftenen øse ud af deres musikalitet og flotte stemmer, mens du blot kan læne dig tilbage, og nyde sangen og musikken.

Billetpris: 160 kr.
Billetsalg: Din Boghandler Tørring / Gudenåcenteret · LS Fysioterapi & Træning / Billetlugen.dk
Varighed: Koncerten starter kl. 19.30 og varer ca. 2 timer inkl. pause.
Dørene åbnes kl. 19.00 og der kan købes forfriskninger før koncerten og i pausen.

Kontakt

Gudenåcenteret
Kirkevej 10
7160 Tørring
Tlf. +45 3069 2405
info@gudenaacenteret.dk

Centerleder
Emil Langgaard
Tlf. +45 3069 2405
info@gudenaacenteret.dk

Drifts- og aktivitetsleder
Lars Juul
Tlf. +45 4416 2050
info@gudenaacenteret.dk